our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, January 4, 2011

tahun baru bersama harapan baru..

Assalamualaikum wrt..


"Bagaimanakah mereka mengatakan bahawa mereka beriman sedangkan mereka tidak diuji?"


Ape kabar?
hopefully semua org sihat la ekk..
sy pon Alhamdulillah sihat
syukur la..

entry tahun baru yg agk lewat ye?
xpe la..
still in January lagi kan?
today da 5th jan 2011
slamat tahun baru la sy ucapkan pada semua

ada wish utk tahun baru tak korang semua
sy?


biasa tahun2 lepas, sy jarang letakan harapan tahun baru
bak kata org..
azam tahun baru
bukan ape..
sy kalo nk wat azam
tak kira tahun baru ke..
tahun lama ke..
wat je terus..
hehee


tapi tahun ni lain sikit
entah la..
mungkin da jadi wifey..
bakal jadi mama ni..
wat sy ade letakkn azam tahun baru
nk kata azam bukan kkot..
lebih kepada harapan utk tahun baru ni..

last 2 weeks..
sy ade wat check up..
ms sy da keluar dr bilik doc..
nurse ckp result utk Thalasemia yg kali ke2 da keluar
sy tunggu je la kat luar bilik oc..
nurse suh doc check dl..
xsmpai 5 minit..
doc panggil masuk bilik die semula..
mmh berdebar2 la sy ni...
ape hal plak ni...


doc ckp keputusan da keluar..
2nd test tu menunjukkan sy ade thalasemia ..
minor thalasemia
mg tergamam sgt masa doc ckp tu
da bergenang da air mata ni
tak tau nk ckp ape kat oc..
sy diammmmm jee..


keluar je dari klinik..
menitis air mata sy
mmg cm da xley benti da sy rasa..
xsangka sgt2..
xpenah sy dgr ade keluarga kami yg ade sakit ni
how come?
camne sy ley ade?

tp..
bila sy igt2 balik..
dari zaman sekola smpai la skrg ni
sy kerap pening kepala..
kerap rasa cam nk pitam klau wat keje lebih2..
sindrom die la kot?
sbb setahu sy..
sy mmg sihat..
except sakit yg satu tu la
yg xsemboh2 smpai skrg..


ms tu sy cm da xley terima kenyataan
i keep on crying for satu tempoh masa..
smpai nk drive pon rs cam xyakin..
skrag ni sy cume harap ..
baby ni akan lahir sihat..
since doc da advice supaya huby wat checkup darah juga..
nk wat camne
huby balik pon lambat lg..
camne?
hopefully hubby xde la gen pembawak tu..
sy berharap sggt..


sy nk baby sihat..
sy xmau die sakit..
ya Allah..
sy jarang berharap smpai camni..
apa pon..
sy harap sy akan kuat
hubby xde kat sini
maybe next month or the next 2month baru hubby balik
ms tu da dekat nk deliver da..
mohon Allh beri sy kekuatan utk hadapi semua ni


mungkin ini ujian utk sy..
tapi ujian akan buat kita jadi kuat bukan?


harapan utk tahun baru juga..
sy harap sy akan jadi seorang ibu & isteri yg baik
perjalanan ini masih terlalu panjang..
moga dipermudahkan untuk kami berdua..

utk hubby,
syg doakan yg terbaik utk kita.
moga tahun baru ni akan beri sejuta sinar baru buat kita
mudah2an Allah permurahkan rezeki kita sekeluarga..
Amin.

i really miss u hubby.
i love u soo much..

2 comments:

mrs lune said...

dugaan. sabar ye. kan selalu ada hikmah disebalik apa yang berlaku. maybe Allah bagi kebahagiaan dengan cara yang lain pulak. harap2 your baby nanti sihat n comel jek=) amin.

Mrs. Mazlan said...

hopefully cam2 la kak ain..
kite berdoa utk yg terbaik..
apa pon..
kena jugak bersedia utk sebarang kemungkinan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...