our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Tuesday, March 18, 2008

..kenangan itu masih lagi menghantuiku..

dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Pemurah..Salam alaik ila antum/ma sekalian. aku sebenarnya nak bercerita pasal hati..pasal pengalaman..pasal perasaan. Mungkin sesetengah orang cakap ia mudah sahaja. Tapi tidak bagi mereka yg pernah mengalaminya. Bercerita pasal kenangan lama aku.Baru2 ni aku baru saje jumpa dengan kawan lama aku masa aku sekolah rendah dulu. Dia cakap pada aku, kita kalau nk sayang orang,jangan terlalu sayang sangat.nanti kita sendiri yang frust menonggeng..biar dia yang sayang kita..mak aku pn cakap gitu pada aku.Why? aku faham sekarang ni..bila terhantuk baru terngadah.. aku dah lalui, maka aku pn nak cakap mende yang sama pada semua yg membaca blog aku ini. ok? bak kata orang.. pengalaman sebenarnya merupakan guru yang paling kejam kerana ia memberi kita ujian sebelum ia memberi kita pengajaran, tapi ia merupakan guru yang paling baik..


for those yang suka mempermainkan perasaan orang lain, aku nasihatkan pada korang..berhati2 lah kerana.. what comes around, goes around! bila ia terkena balik pada kita, masa tu dah xde gunanya nk menyesal..xguna..mungkin masa tu dah terlambat untuk dikesalkan semuanya.. mungkin sebenarnya orang yg anda lukai itu merupakan orang yang paling menyayangi anda.. yang anda xmungkin akan jumpa yg serupa dengan dia, yang menyayangi anda seperti mana dia menyayangi anda...dan bila masa masa tu tiba, penyesalan memang dah tiada gunanya kerana dia mungkin telah pergi dari hidup anda buat selama2nya.. fkir2kanlah..


setelah beberapa lama aku xdapat msg dari cikgu kesayangan aku. petang tadi dia msg aku. aku yg dah kehilangan nombor phone dia sebenarnya..Alhamdulillah..everything is good. rasanya doa cikgu asiah sentiasa mengiringi aku walau kemana aku pergi. aku sebenarnya rindu kan dia.lama benar rasanya xjmpa dengan dia..sejak dari form 4 lagi..sekarang ni aku dah 22 tahun.. i miss that time..school time~ =)


Hari ni dia msg aku, dia cakap dia ade dkt Yaman..Insyaallah xlama lagi dia akn singgah singapore..i wish him back to Malaysia as soon as possible...i miss him too much..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...