our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, September 14, 2011

ai kuno ke? eh, mane adeee...



Assalamualaikum & hai semua. 


cik puan maira si kenit mama baru pulang dari poliklinik! 
amek dosage ke 3 hepatitis B.
korang kalo sayang anak, kena la bawak anak pi cucuk! 
motif: ai sayang anak ai.muahaha..


seperti biasanya, anak ai kan memang terkenal sebagai budak kuat menangis.
sorang pon nurse kat poliklinik tu tak lupe dia OK?
oh, glemer abis anak mama neh.
tadi pon lepas jer cucuk, habis satu poliklinik tu die bang. 
adus..anak sape lah hak kuat nangis neh?
muahahaha~ 



.humaira baru bangun tido membebel hape tah.



tapi itu semua bukanlah motif entry hari ni.
kisah ni masa hari raya tempoh hari.
nak kata hari raya tidak la raya lagi pon time tu.
masa raya tu ade la semua adik beradik berkumpul kan
orang baru pon tak terkecuali jugak.
orang baru yang dimaksudkan disini bukanlah cik maira ye tuan-tuan, puan-puan sekalian..
beliau adalah kakak ipar kami.
gambar takde lah nak menunjukkan orangnye. 



petang tu ai angkat la baju bajan maira sesudah seharian mereka ini berjemur 
lepas angkat lipat la kan..takkan nak campak terus dalam bakul kan?
time lipat baju maira ni, kakak ipar ai pon tegur la.



"eh, pakai lampin kain lagi eh? ingatkan dah takde jual dah.ingatkan sekarang dah takde dah orang pakai lampin jenis ni"







ye. maira memang pakai lampin kain a.k.a napkin zaman tok kaduk dulu-dulu ok.
camni la rupanye







ha..korang tau tak ape namenye hak yang kat tengah-tengah yang segitiga tu? tu orang dulu-dulu panggil cawat..konon nanti kalau baby poo-poo..die punye poo tu tak berterabur kena kat lampin. so..lampin tak mudah betukar kaler..



 ha..gini la rupenya bila cik puan humaira memakainya.haha..kuno tak ai ni? 



actually before cik maira lahir lagi ai ingat nak cari cloth diaper hak yang baru tu.ala..yang ade polkadot and macam-macam corak tu. nak beli online masa tu berukband ni hubby terbawak belayar. so..beli yang jenis napkin lama ni lah..



mula-mula maira lahir tu sebenarnya takde la niat nak pakai lampin lama ni. tapi maira kena ruam lampin yang agak teruk. kesian. habis merah-merah. bukan tang vontots je..habis satu badan la boleh dikatakan kena.so, mama humaira dengan hati yang tabah dan pasrah pon bertukarlah kepada lampin napkin jenis zaman dulukala tatkala adam.



haha.gitu la storynye kenapa maira pakai lampin kain yang lama ni. tapi still malam-malam pakai disposal diapers jugak.muahaha..tapi tak boleh lama-lama jugak, nanti merah pulak vontots anak ai.
hihii~ 



Pape pon, ai takde la rasa ai ni kuno kan.
takde kan? kan? kan? 
bek ko cakap tak.kang aku pangg kang.haha. 

ok.chow!


2 comments:

JIJI YU said...

wahaah..mane kuno..cenggitu kan comel lagi

Mrs. Mazlan said...

kan? kan? haha~
jimat lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...