our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Wednesday, October 26, 2011

25/10/2011, cerita semalam.


Assalamualaikum & hi peeps! 



Hopefully semua orang sihat la hendakNya hari ni. Oh, sebelum habis hari ni, aku secara tulus ikhlas mengucapkan selamat hari deepavali kepada semua kawan-kawan yang beragama hindu. Rasanya ramai jugak la kawan aku yang beragama hindu time kerja kat Astro dulu. Termasuk la jugak Team Leader aku, Rajeshwari Thangaveelloo. Wah, boleh lagi i eja nama u Rajesh. Sila respect. Haha!



 



As promised dalam last enrty, aku nak cerita pasal semalam. Actually semalam aku dah ada program nak keluar. Out of blue pakwe aku, iaitu adik abah call suruh pergi Temerloh pagi semalam atas urusan rasmi dekat pejabat tanah. Oh ya, Pakwe adalah gelaran je tau. Bukan scandal aku semasa hubby takde. Sape-sape salah faham, meh sini aku kasi pelempang sedas. Aku pon taktau apasal panggil pakwe. Mungkin disebabkan adik beradik abah aku ramai sangat kot? 13 orang tu ramai la kan? Aku pon tak tau abah aku anak nombor berapa sebab kebanyakan adik beradik abah dah takde. Yang tinggal sekarang ni cuma abah, pakwe, dengan makcik. Yang ni je la yang aku kenal. Oh ade lagi satu, arwah pakteh. Baru je meninggal masa aku pregnantkan maira dulu. Setahun la jugak kan.






Kesian abah. Abah balik pagi-pagi dengan harapan boleh la pegi Temerloh awal sikit. Sekali yang nak tumpang sekaki melawat Temerloh semua tak mandi lagi. Perghhh..berasap abah aku. Pot pet pot pet dia tunggu kat luar rumah sambil dukung Maira. Haha. Aku malas betul la dengar abah aku beleter. Boleh bernanah telinga oii.. Orang laki kalau berleter kalah mak nenek kau. Aku main sarung je baju buruk sama tudung hak bawak pegi kedai je pon sebab nak cepat.




 
.maksu with maira.

Kereta penuh 5 orang manusia, termasuk cik kenit Maira. Sampai Temerloh lebih kurang pukul 10.15 pagi. Pakwe dah siap tunggu dengan anak bongsu dia dekat Pejabat Tanah. Wah-wah. Aku siap sesat barat tak tau pejabat tanah Temerloh tang mana. Haha. Yang tukang bagi arahan pon tak betul jugak, dah camne? Ni kalau hubby baca ni, confirm dia cakap..laaa tu pon tak tau ke? -.-'


Aku memula ingatkan sekejab je la kan. Mak aihh..sampai ke petang diorang punye urusan. Menyesal gile aku tak pegi shopping dulu time abah buat urusan tu. Kalau tak, mau sepuluh helai aku angkut baju baru maira. Huhu. Siap je urusan abah dah pukul 2 lebih. Pastu siap nak pegi bank pulak dah. Melilau aku cari parking time tu. Orang baru turun lunch la katakan. 2-3kali pusing tak jumpe-jumpe parking kosong.



.maira meet Paksu-syomel kan paksu maira? hihi.


Keluar bank nak pegi cari kedai makan pulak. Ye la, ingatkan nak makan dekat pejabat tanah tu, tapi hampeh. Kantin pon takde. Last-last aku pegi tanya kat mane boleh beli air, aku, adik aku ngan mak dah tahap kering anak tekak dok mengumpat kat situ. Haha. Sekali dekat sebelah pejabat pos baru ada kedai makan. Pejabat pos sebelah pejabat tanah. Maka, aku dengan adik aku menapak la cari air. Gilos. 6 bungkus teh o ais limau aku bungkus kau. Hahaha. Dahaga punya pasal.


Berbalik cerita cari kedai makan. Aku pon sesat juga mengikut kereta pakwe dari belakang. Sebab kereta bukan main banyak time tu. 2 kali pusing baru jumpe semula dengan pakwe. Gilos ah. Aku dah tahap kebulur dah time tu. Maira yang tengah tido tu pon aku angkat sekali bawak pegi makan. Tapi maira tak makan. dia tengok orang makan dah la ye. Haha.






Masuk kedai mamak. Ramai gilos pekerja Bangla kat situ. Sabo je la. Ni la sebab aku tak berapa suka makan kedai mamak. Pekerja semua bangla. Boleh pulak sorang mat bangla ni suka sangat dekat Maira. Maira pulak boleh layan je mamat bangla ni. Adoi la anak. Selama ni bukan main susah dengan orang, bangla jugak yang kau nak? Sabo je la mak!


Selesai makan, terus shoot pulang ke Jengka. Mula ingat nak ke Mentakab, tapi memandangkan abah dah kepenatan yang amat sangat gara-gara tak tido lagi, kami terus balik. On the way balik pulak mengikut buntut lori. Aku pasrah. Sampai rumah dekat pukul 4. Adoi la..mane aku tak penat. Penat menunggu tengah panas. Dan-dan time balik hujan pulak. Nasib kami la kan? hmm..



4 comments:

Umie Artoqiemie said...

perghhh tabik spring dapat eja nama org hindustani.. kau keje ape eh kat astro dulu? :D

Mrs. Mazlan said...

kejee customer service ajew..
hari2 kena maki..
kesian kat diri sendiri.haha

Shazleen Hashim said...

Bukankah name rajes tu ada raja kat depan...kan RRT die nye short form....ko jadi nabnuru....

...ammazur kerja kl katanye...

Mrs. Mazlan said...

haah..sekali ade raja dah..
haha.

zura ade mesej aku ckp die dpt keje KL, kawan die offer siap da carikan umah utk die. kalo aku solo lg, aku pegi je.hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...