our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Friday, November 18, 2011

Kemerepekan Lirik Lagu - Seriously Memang Merepek!

Assalamualaikum wrt & hi peeps!


Siape yang tak pernah tengok video MatLuthfi angkat tangan!!! Hahaha. Rugi tau tak tengok video die ni. Seriously hebat kau aku cakap. Two thumbs up!! Kelaka and ape yang aku boleh cakap la die ni memang antara vlogger yang berbakat. Kebanyakan video yang die buat and upload dekat youtube berkisarkan tentang masyarakat. Tak silap aku la kan, first video die yang aku tengok adalah melalui fesbuk. Menarik dan kelakar nak mampos. Kes ucap selamat hari raya kat mak pak kat kampung.


Ok. ok. stop mengarut. Meh layan video ni kejab. Please layan. Aku paksa ni. Hahaha.





Pada aku la kan *ni pendapat peribadi - nak setuju atau tak korang punye suka la ye* ape yang mat luthfi ni cakap memang betul pon. Memang kebanyakan lirik lagu cinta ni mengarut. Mengarut sebab melampau-lampau die punye hiperbola die. Gile. Sebab dalam kehidupan sebenar memang sesia je kalau korang buat macam tu.


Bukan aku nak kutuk ape la kan. Lagu fourteen tu. First time aku dengar lagu tu tak silap aku dalam kereta. Aku boleh gelak sendiri mendengarkan betapa die sanggup berkorban atas awek die tu. Betapa merepeknye. Baik aku makan kerepek lagi sedap. Haha. Kau sanggup ketepikan kebenaran semata-mata sebab cinta? Boleh berambus!! That's what we call as stupidity!!


Bak kata si Luthfi ni la:


Ade beza antara kebodohan dan pengorbanan. Seriously..

By the way, aku rasa bersepah-sepah lagi lagu cinta hak yang mengarut-ngarut dan merepek-repek. Kadang-kadang sampai aku terfikir, kenapa la ada manusia yang buat lagu macam ni?


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...