our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Friday, July 27, 2012

MT Bunga Alpinia meletup.

Assalamualaikum wrt. Hi peeps! 

Semalam lepas berbuka, aku tengok berita dekat TV3. Ada kapal tangki terbakar dan meletup di Labuan. Bergegar iman kejab. Terus kepala ingat dekat mana hubby sekarang? Oh, hubby dekat Augusta. Memang tergamam sangat tengok keadaan kapal yang rosak punah sekelip mata.

Punca kejadian dipercayai daripada panahan petir. Anak kapal seramai 24 orang dilaporkan selamat, seorang meninggal dunia dan lagi 4 belum dijumpai. Semoga ada yang masih terselamat. Aku jadi risau sebab hubby pon sign on Chemical tanker. Seriously rasa sedih tengok keadaan kapal. Al Fatihah buat mereka yang telah tiada.


Pic kredit to Google - saat Alpinia masih terbakar.

Bercerita pasal hubby dan bunga Alpinia. Actually before hubby sign on MT Melati 7 ni, Mr Junaidi ada call suruh die sign on bunga Alpinia- emergency case. However hubby tolak. Macam-macam alasan dia bagi. Hahahaa. Sanggup dia menipu tak nak naik Bunga Alpinia tu. Hubby cakap naik kapal baru ni leceh. Lagipun kapal kecil, crew tak ramai, kerja bersepah-sepah.

Aku bersyukur sebab hubby tak naik bunga Alpinia ni..tapi aku tumpang bersdih dengan nasib yang menimpa crews atas kapal tu.Ini la salah satu risiko kerja kapal. Jangan ingat orang kerja kapal gaji besar kerja senang ye. Sila maklum bahwasanya risikonya adalah sangat tinggi.

3 comments:

cik chinta said...

riso jg ble kuo bite cmni.

Mama-ILuvU said...

Salam perkenalan.Jemput datang ke blog saya.
Banyak info on breastfeeding dan kesihatan.

Follow u. Follow me back ya :-)

http://mama-iloveu.blogspot.com/

note: saya juga isteri seorang seafarer

Mrs. Mazlan said...

cik chinta:risau kan? lagi2 bila other half kita atas kapal tu.

Mama-ILuvU: Salam kenal. Seronok jumpa istri searafer lain. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...