our endless love

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, June 24, 2010

result from the Audiologist

"Sabar adalah jalan keluar bagi permasalahan yg tiada jalan keluarnya"



Assalamualaiku m wrt.


harap sumer org sihat2 hendakNya ya..
:)


actually sy tidak berada di dalam mood yg baik
semalam awal pagi sy keluar dr rumah
berjalan, berlrt, bermonorel utk smpai ke HKL
menunggu punye tunggu..
punye tunggu..

akhirnya,
MA dari audiologist side dtg menjerit nama sy


"Nurul Azri Baharin"


i came.
but the MA look shocked.
*ala incik xpayah la wat muke blurr g2
ai ni pompuan seadanya..
xdenye ai nk tukar jantina ke hape..
normal neh...
my fiance juga tidak gay hoke?*


huk3..
sy menjalani PTA session
rssnye ni kali kedua selepas 5 tahun pembedahan dijalankan
1st dulu after major operation
rs kelakar sbb da lm xwat ujian
rs kelakar sbb sy gagal mendengar dgn baik
sy ketawa melihat MA tu mengerutkan dahi..
mungkin terlalu teruk agaknya..


selesai ujian..
the real audiologist berada di luar bilik kedap bunyi
dia masuk dan mencapai result PTA sy
as predicted...


"Hearing loss at left side"
*sy yg tuan empunya diri mmg da tau*
tapi yg mengejutkan adalah..


"Awak punye right hearing ni pun dah merosot. Teruk ni. "



tergamam seketika.
Terasa luluh jantung ni kejab.
Patut la aneh je PTA kali ni. Rupa2nya sy gagal mendengar dgn baik. Bukan bunyi2 tu smakin berkurang. Tapi pendengaran sy yg sudah kurang.
Hibanya hati. Sayunye rasa. ;(


sambung si Audiologist...



"Awak kena pkai hearing aids ni."



sy mengerutkan dahi. Mungkin lebih dari seribu kerutan.
Ah, mana mungkin. Saya rs sy normal2 sahaja.
Sy seperti mahu menangis di situ.
Dan di situ sy tahu..sy dah tidak sesuai lg dgn pekerjaan sy sekarang.
Sy bingung. Wajarkah sy berhenti?
Kalau sy tak berhenti skrg, sy mungkin akan kehilangan terus nikmat mendengar!



oh, buntunya hati..
Ya Allah, berikan lah aku rezeki dr sumber lain.

;(

sy menunggu kepulangan mr fiance. Dia mesti tau result ni.
T____T

sedihnya hati..

3 comments:

nad orient said...

Bersabar yer..doa banyak2..Insyaallah Allah akan mempermudahkan urusan kita:)

irzanal said...

mtk2 cam2 la nad kan..
sile aminkan ramai2 ye..
:)

irzanal said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...